Tervehdys lavastuksen & roudauksen puolelta!
February 9, 2017

Viimevuoden puvustajan roolista sain syksyllä ylennyksen puvustusvastaavaksi. Mukavista tennareista hyppäsin kokoa isompiin saappaisiin, enkä ihan tarkkaan tiennyt mihin tuli lupauduttua. Yhtäkkiä tajusin, että minun tulisi omaksua rooli tiimini johtajana, eikä minulla ollut hajuakaan miten ne isot saappaat saa pysymään jaloissa. Onneksi löysin ympärilleni puvustustiimin, joka ei pomottamista kaivannut.

Meidän joka viikkoisiksi ompeluilloiksi muodostui torstai-illat, kun aloimme kokoontua kotiini ja muutimme olohuoneen käsityöpajaksi. Ompeluilta ei ehkä ole ihan oikea sana, sillä tänä vuonna olemme tehneet kyllä paljon muutakin kuin ommelleet. Spraymaalaaminen parvekkeella loppusyksyn kylmillä säillä ja soodataikinasta luiden muovailu ovat vain esimerkkejä siitä luovuuden määrästä mitä olemme tänä vuonna käyttäneet. Ekologisuuden (ja ehkä myös budjetin) nimissä motoksi aika pian kehkeytyi: ”kaikki vanha mitä voi millä tahansa tavalla hyödyntää, hyödynnetään”, ja niin ollaan kyllä toimittukin.

Kaikki ei ole aina mennyt ihan putkeen, ja siinä vaiheessa, kun poltin kolmannen kerran sen pirun soodataikinan lempikattilani pohjaan, mietin, että kaikkea sitä Speksin eteen tekeekin. Mutta ehkä juuri se tässä onkin Speksin viehätys: kerrankin voi kokeilla ja tehdä asioita joita ei olisi ikimaailmassa muuten tullut tehtyä, ja huippujen ihmisten seurassa iloita onnistumisista ja nauraa totaalisille epäonnistumisille. Ja kyllä, niistä soodaluista tuli lopulta aika hyviä.

Lukemattomien kirpputorikierrosten, työtuntien, haasteiden ja onnistumisien jälkeen voin ylpeänä koko puvustustiimini puolesta julistaa, että kaikki alkaa pikkuhiljaa olla valmista, vieläpä ekologisempana kuin koskaan. Kierrätys on saanut aivan uusia ulottuvuuksia ja budjettikin on pitänyt, ja olen erittäin ylpeä tiimistäni sekä meidän aikaansaannoksistamme. Pakko myös kiittää poikaystävääni, joka on kestänyt ensin viattomasti torstai-illoista alkanutta ja myöhemmin jatkuvaksi muuttunutta ompelukaaosta asunnossamme, sekä aikaisempia blogitekstejä kompaten kaikkia ihania speksiläisiä, joiden kanssa tämä projekti on ollut huippu toteuttaa.

Ja kaikki tämä vain siksi, että Te, ihana yleisömme, saisitte parhaan mahdollisen Terwaspeksi-kokemuksen vuosimallia 2017. Toivottavasti tykkäätte!

Kaikella rakkaudella,

Ella, puvustusvastaava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *